Pomáháme lidem vychutnat si jedinečné okamžiky života,
prožívat radost a dělit se o ni se svými blízkými.

Sektival šumí ve čtyřech městech

Milovníci sektů a dobrého jídla mohou i letos objevovat rozmanitost bublinek ve snoubení s nejrůznějšími pokrmy v rámci gastronomického svátku „Sektival“. Festival šumivých vín se odehrává od 3. do 18. června 2017 v pěti desítkách restaurací v Praze, Brně, Plzni a nově také v Ostravě. Sektival představí ve třech červnových víkendech ty nejlepší sekty v harmonické kombinaci s vybranými pokrmy.


Milovníci sektů a dobrého jídla mohou i letos objevovat rozmanitost bublinek ve snoubení s nejrůznějšími pokrmy v rámci gastronomického svátku „Sektival“. Festival šumivých vín se odehrává od 3. do 18. června 2017 v pěti desítkách restaurací v Praze, Brně, Plzni a nově také v Ostravě. Sektival představí ve třech červnových víkendech ty nejlepší sekty v harmonické kombinaci s vybranými pokrmy.

Přijďte ochutnat rozmanitost bublinek

Jednotlivé restaurace připraví s pomocí Davida Krále, dvojnásobného vítěze mistrovství sommelierů ČR, pestrou nabídku jídel a sektů. „Hlavním cílem Sektivalu je představit šumivé víno jako nápoj mnoha podob ve spojení s delikátními pokrmy, jež společně dokáží vytvořit jedinečné chuťové zážitky,“ popisuje akci sommelier David Král. Na návštěvníky tak čekají například lehké a svěží sekty vyráběné Charmatovou metodou, kdy víno druhotně kvasí ve větších nerezových nádobách, nebo ty s plnější chutí vznikající klasickou neboli „šampaňskou“ metodou kvašení v láhvi. Na své si přijdou jak milovníci českých šumivých vín, tak například prosecca.

 

 

Kam na Sektival? Praha, Brno, Plzeň i Ostrava

Sektival návštěvníkům ukáže různorodost desítek napárovaných sektů, pestrou gastronomii čtyř českých měst, a především bude strůjcem noblesní atmosféry a chuťově bohatých zážitků. Příznivci bublinek si budou moci vybrat dle svých preferencí, seznam jednotlivých podniků a jejich sektivalové nabídky bude v průběhu akce dostupný na adrese www.sektival.cz