Přeskočit na obsah

Rulandské modré 2018 rezerva z Habánských sklepů je nejlepším červeným vínem Salonu vín 2024

Vítězem kategorie červených suchých vín nejvyšší domácí soutěže Salon vín – národní soutěž vín ČR 2024 je Rulandské modré rezerva, výběr z hroznů 2018 z vinařství Habánské sklepy ze skupiny BOHEMIA SEKT. Celkově získala skupina BOHEMIA SEKT osm zlatých medailí.

Sto nejlepších tuzemských vín získalo od odborné poroty, složené z předních degustátorů a dalších vinných odborníků, zlatou medaili a od února i umístění v celoroční degustační expozici Salonu vín ve Valticích. Vítězem kategorie červených suchých vín (do 4 g/l zbytkového cukru) je Rulandské modré rezerva, výběr z hroznů 2018 z vinařství Habánské sklepy. Víno je pravidelným medailistou soutěže už od roku 2022.

Hrozny, z nichž se víno vyrábí, pochází z renomované viniční trati Trkmanska. Poté víno 18 měsíců zrálo v sudu z francouzského dubu. Jedná se o vinný unikát s výraznou vůní s tóny sušených švestek a vanilky, s plnou chutí, která přechází v dlouhý jemně svíravý sametový závěr, vysvětluje hlavní sommelierka společnosti BOHEMIA SEKT Denisa Kolaříková. Mezi další úspěchy tohoto vína patří medaile z Berliener Wine Trophy, Portugal Wine Trophy či Oenoforum.

Celkově má BOHEMIA SEKT a její vinařství v Salonu vín 2024 osm zlatých zástupců. Mezi stovkou nejlepších vín se umístila také čtveřice vín značky VÍNO Mikulov a po dvou zástupcích má Vinařství Pavlov.

Seznam oceněných vín společnosti BOHEMIA SEKT:

• VÍNO Mikulov Sommelier Club, Ryzlink rýnský, pozdní sběr 2021
  • VÍNO Mikulov Sommelier Club, Rulandské šedé, pozdní sběr 2021
  • VÍNO Mikulov Sommelier Club, Rulandské bílé, pozdní sběr 2021
  • VÍNO Mikulov Sommelier Club, Chardonnay, pozdní sběr 2021
  • Vinařství Pavlov, Sauvignon, pozdní sběr 2021
  • Vinařství Pavlov, Rulandské bílé, pozdní sběr 2021
  • HABÁNSKÉ SKLEPY, Rulandské modré rezerva, výběr z hroznů 2018
  • HABÁNSKÉ SKLEPY, Rulandské modré rezerva, výběr z hroznů 2018

Letos se konal již 23. ročník Salonu vín – národní soutěže vín. Celkem odborná komise posuzovala 2629 vzorků přihlášených do nominačních kol, které pak prošly prvním (1506 vzorků) i finálovým (400 vzorků) kolem hodnocení, vybrána byla stovka vín. I díky tomu je Salon vín – národní soutěž vín výkladní skříní tuzemského vinařství a titul Šampiona je nejvyšší dosažitelnou metou pro víno v České republice. Prestižní ocenění zlatými a stříbrnými medailemi jsou pak nezpochybnitelnou garancí nejvyšší možné kvality vín. Více informací o soutěži na www.vinarskecentrum.cz

.

Buďme Spolu na sítích